Szeretjük a muffint, mégis aránylag ritkán készül. Pedig gyorsan elkészíthető, és úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Az alábbi változatba mogyorókrém került, és nem csak a krémbe, hanem a tésztába is.
A recept az Etalon magazin februári számában is megtalálható.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg vaj
10 dkg barnacukor
2 tojás
3 evőkanál tej
1 evőkanál instant kávé
2 evőkanál mogyorókrém
Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál mogyorókrém
A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a tejet és a mogyorókrémet, végül a tojásokat.
A mogyorókrémes keverékhez adjuk a lisztet, összedolgozzuk, és muffin formába adagoljuk.
175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (ne süssük túl, mert kiszárad a tészta).
A krémhez a krémsajtot habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet is, végül a kihűlt tésztára kenjük.
(Ízlés szerint édesíthetjük még.)
6 megjegyzés:
Nagyon szép a fotó és a sütik is!!
Grat!!!!! :))
üdv. Juharszirup
Gyönyörű fotó! wow!
Gyönyörű a fotó, a muffin pedig isteni lehet ezzel a mascarponés-mogyorókrémes krémmel! :)
Csodaszép mini muffinok:)))
Juharszirup, köszi szépen!
Noémi, köszönöm!
Hankka, szeretjük a nutellát :)
Niki, kösziiiii :)
Ma ezzel fogok álmodni, tudom... :-)
Megjegyzés küldése