2012. március 6., kedd

Mogyorókrémes muffin

Szeretjük a muffint, mégis aránylag ritkán készül. Pedig gyorsan elkészíthető, és úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Az alábbi változatba mogyorókrém került, és nem csak a krémbe, hanem a tésztába is.


A recept az Etalon magazin februári számában is megtalálható.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg vaj
10 dkg barnacukor
2 tojás
3 evőkanál tej
1 evőkanál instant kávé
2 evőkanál mogyorókrém

Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál mogyorókrém

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, a tejet és a mogyorókrémet, végül a tojásokat.
A mogyorókrémes keverékhez adjuk a lisztet, összedolgozzuk, és muffin formába adagoljuk.
175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (ne süssük túl, mert kiszárad a tészta).

A krémhez a krémsajtot habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet is, végül a kihűlt tésztára kenjük.
(Ízlés szerint édesíthetjük még.)

6 megjegyzés:

Juharszirup írta...

Nagyon szép a fotó és a sütik is!!
Grat!!!!! :))

üdv. Juharszirup

chriesi írta...

Gyönyörű fotó! wow!

Hankka írta...

Gyönyörű a fotó, a muffin pedig isteni lehet ezzel a mascarponés-mogyorókrémes krémmel! :)

Niki írta...

Csodaszép mini muffinok:)))

Csibe írta...

Juharszirup, köszi szépen!

Noémi, köszönöm!

Hankka, szeretjük a nutellát :)

Niki, kösziiiii :)

Katucikonyha, írta...

Ma ezzel fogok álmodni, tudom... :-)