Egy tésztás ötlet a rohanós napokra.
A recept a Kifőztük magazin májusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
2 közepes csirkemell filé
4 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
1 teáskanál curry por
só
bors
20 dkg metélt tészta
A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A csirkemell filéket megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, felkockázzuk, és az olajon puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a vöröshagymát és addig pároljuk tovább, míg a hagyma üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és kb. 1 percig kevergetve enyhén átpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és hozzákeverjük a curry port. Felforraljuk, majd alacsony lángon még 5 percig főzzük.
A metélt tésztát (a csomagoláson jelezett előírás szerint) megfőzzük, leszűrjük (a főzővízből tegyünk félre egy kicsit, az esetleges hígításhoz) és összekeverjük a currys csirkével.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még curry porral.
...és mert szeretjük a labdarózsát :)
1 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, biztosan ki is fogom próbálni!!! A labdarózsáidat pedig irigykedve nézem: az enyémek még csak körömnagyságúak és sajnos a levéltetvek is felfedezték öket!
Megjegyzés küldése