Az első spárgás recept a blogon (nem is értem), és biztosra mondhatom, hogy nem az utolsó :)
Hozzávalók:
1 csomag spárga
20 dkg bacon
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál cukor
só
bors
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
25 dkg koktél paradicsom
Ricotta tallérhoz:
25 dkg ricotta
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál reszelt parmezán
só
bors
Egy edényben vizet forralunk, és a megtisztított spárgát kb. 7 percig főzzük benne, majd leszűrjük. A szalonnaszeleteket félbevágjuk, a spárgaszálakat betekerjük vele, és kevés olajon megpirítjuk.
A ricottát a liszttel, a tojással, a parmezánnal összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat és a ricotta masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk. A tallérok mindkét oldalát arany barnára sütjük.
A paradicsomokat félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk és az olajon a cukorral, a sóval, a borssal alacsony hőfokon megpároljuk. Hozzáadjuk az ecetet, és további 3-4 percig pároljuk. Beletesszük a félbevágott paradicsomokat, átkeverjük, és további 2 percig főzzük.
A megpirított szalonnás spárgákat és a ricotta tallérokat tányérra helyezzük, és a párolt paradicsommal tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk még parmezánnal
7 megjegyzés:
Hű, ez fantasztikus! Nagyon tetszik! :)
Nekem is! :)
Három a magyar igazság: nekem is :-))
Nagyon gusztusos, engem a ricotta tallérok mozgattak meg:) Biztos finom lehet.
Lányok, köszönöm szépen, és örülök :))
Nagyon ötletes ez a ricotta tallér:) Tetszik nagyon, a fotó is természetesen, mint mindig:)
Nyammm, örülök, hogy tetszik :)
Megjegyzés küldése