2012. május 7., hétfő

Krémes zöldborsóleves

Frissítő, zöld leves, akár hidegen is.



Hozzávalók:
40 dkg zsenge zöldborsó
5 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
2 szál zöldhagyma
4 dl alaplé
1 evőkanál aprított menta

bors
Tálaláshoz:
szezámmag

A vöröshagymát felkockázzuk, és az megolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldhagymát, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és kb. 20 percig főzzük. Ha a borsó megpuhult, kivesszük a zöldhagymát, hozzáadjuk a mentát és összeturmixoljuk.
Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Imádom a krémleveseket! Nagyon finom, és nagyon zöld! :D

Csibe írta...

Bizony-bizony, és köszönöm :)