Frissítő, zöld leves, akár hidegen is.
Hozzávalók:
40 dkg zsenge zöldborsó
5 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
2 szál zöldhagyma
4 dl alaplé
1 evőkanál aprított menta
só
bors
Tálaláshoz:
szezámmag
A vöröshagymát felkockázzuk, és az megolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldhagymát, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és kb. 20 percig főzzük. Ha a borsó megpuhult, kivesszük a zöldhagymát, hozzáadjuk a mentát és összeturmixoljuk.
Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
2 megjegyzés:
Imádom a krémleveseket! Nagyon finom, és nagyon zöld! :D
Bizony-bizony, és köszönöm :)
Megjegyzés küldése