Jövök az epres sorozat folytatásával. Epres muffin, amit szintén - a nagy kedvenc - epres mascarpone krémmel töltöttem meg.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg eper
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
25 dkg citromos joghurt
1 evőkanál citromlé
Töltelék:
10 dkg eper
1 dl tejszín
25 dkg g mascarpone
2 evőkanál porcukor
Az epret megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
Egy másik tálban az cukrot és a vaníliás cukorral kikeverjük az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. Beleöntjük a joghurtot, a citromlevet, majd a lisztes keveréket is, végül beleforgatjuk az eperdarabokat.
A tésztát muffin formába adagoljuk, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponet felhabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejszínhabot. Az epret felkockázzuk, és a krémbe keverjük.
Ha megsült a tészta kihűtjük, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
9 megjegyzés:
Milyen guszták! Teljesen beleszerelmesdetem az alsó fotóba.
Követve Noét én is! Gyönyörűséges...
Gyönyörűségesek... Hogy tudnám én ezt szeretni :-)))
A porcelánjaid nagyon-nagyon szépek!
Lányok, köszönöm szépen!
Isteni volt nagyon-nagyon köszönöm!!!!!!!
Dejóóó, nagyon örülök!
Fúú, de nagyon guszta. Látszik rajta, hogy milyen jó kis könnyű süti, pont egy nyári finomság. :)
(Zárójelben jegyzem meg, hogy gyönyörűek a villák és a tányérkák is. :) )
Bizony, nagyon finom!...és aranyos vagy, köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése