2012. május 21., hétfő

Pirított krumplis frittata

Ismét egy gyorsan elkészíthető receptet hoztam, amit - ízlés szerint - sokféleképpen variálhatunk.


A recept a Kifőztük magazin májusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
2 közepes krumpli
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál zöldhagyma
6 tojás
1 dl tejszín

bors
szerecsendió

A krumplit meghámozzuk, felkockázzunk, és az olajon megpirítjuk (enyhén megsózhatjuk). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még forrón jól átkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A zöldhagymát felkarikázzuk. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót, és a zöldhagymával együtt hozzákeverjük a megpirított krumplihoz.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, beleöntjük a tojásos keveréket, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk zöldhagymával.

Nincsenek megjegyzések: