Ismét egy gyorsan elkészíthető receptet hoztam, amit - ízlés szerint - sokféleképpen variálhatunk.
A recept a Kifőztük magazin májusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
2 közepes krumpli
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál zöldhagyma
6 tojás
1 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
A krumplit meghámozzuk, felkockázzunk, és az olajon megpirítjuk (enyhén megsózhatjuk). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még forrón jól átkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A zöldhagymát felkarikázzuk. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót, és a zöldhagymával együtt hozzákeverjük a megpirított krumplihoz.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, beleöntjük a tojásos keveréket, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk zöldhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése