2013. január 21., hétfő

Gránátalmás saláta

Könnyű, gyors, gránátalmás saláta.

Kifőztük magazin január



Hozzávalók 2-4 főre

2 kígyóuborka
2 gránátalma
1 nagy lila hagyma
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
10 dkg fetasajt
5 dkg dió
őrölt bors

az öntethez:
1/2 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj

Az öntethez valókat összekeverjük.
A diót durvára aprítjuk, és száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
Az uborkát, a hagymát és a sajtot kockára vágjuk, majd tálba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a gránát- alma magját, és óvatosan összekeverjük az öntettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor megszórjuk a pirított dióval.

Tipp: olívaolaj helyett használhatunk szőlőmag- vagy mákolajat is.

2 megjegyzés:

Edit írta...

Köszönöm a receptet! Kipróbáltam és isteni lett! Bizony ebben a téli időben igazi kis vitaminbomba és szürkeség ellen is jó! ;)

Csibe írta...

Edit, nagyon örülök, és köszönöm szépen! :))