Kifőztük magazin január
Hozzávalók 2-4 főre
2 kígyóuborka
2 gránátalma
1 nagy lila hagyma
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
10 dkg fetasajt
5 dkg dió
só
őrölt bors
az öntethez:
1/2 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
Az öntethez valókat összekeverjük.
A diót durvára aprítjuk, és száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
Az uborkát, a hagymát és a sajtot kockára vágjuk, majd tálba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a gránát- alma magját, és óvatosan összekeverjük az öntettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor megszórjuk a pirított dióval.
Tipp: olívaolaj helyett használhatunk szőlőmag- vagy mákolajat is.
2 megjegyzés:
Köszönöm a receptet! Kipróbáltam és isteni lett! Bizony ebben a téli időben igazi kis vitaminbomba és szürkeség ellen is jó! ;)
Edit, nagyon örülök, és köszönöm szépen! :))
Megjegyzés küldése