Kifőztük magazin január
Hozzávalók:
25 dkg durumliszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál só
1,4 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
Sajtkrémhez:
20 dkg sajtkrém
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só
1 teáskanál szárított zöld fűszer (pl: oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
Az élesztőt 0,8 dl langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
Hozzáadjuk a sót, az olajat, és a maradék vízzel lágy tésztává dolgozzuk
(használhatunk kenyérsütő kelesztő programot is), és 30 percig pihentetjük.
A sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztjuk,
és kb. 10 cm átmérőjű kör alakúvá formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és forró sütőben kb. 10 percig
sütjük.
A sajtkrémhez a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon enyhén megpároljuk.
Hozzákeverjük a sajtkrémet, és kb. 2-3 percig a tűzön kevergetjük. Levesszük a
tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a zöld fűszereket, és a
szükséges sózzuk.
2 megjegyzés:
Juj de klassz! Listára is veszem. :)
:) örülök!
Megjegyzés küldése