Vágható formában. Mit is mondhatnék róla, ez a durván csokis csokiscsoki.
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé + 5 dkg a tetejére, 1,5 dl tejszín, 5 dkg vaj, 20 dkg marcipán, kg 5 dkg kandírozott narancs, 1 narancs reszelt héja, 15 dkg fehér csokoládé
Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, 0,8 dl tejszínt felforralunk és a megolvasztott csokival, 3 dkg vajjal simára keverjük. A keveréket hideg felületre kenjük (pl. fémtálca), és késsel ide-oda simítgatjuk míg ki nem hűl (pár perc). Ha kihűlt fóliával kibélelt tepsibe öntjük, alaposan lehűtjük.
A marcipánt a kandírozott naranccsal átgyúrjuk, a tepsi méretére kinyújtjuk, és a megszilárdult csokis réteg tetejére tesszük.
A fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk, a maradék tejszínt a narancs héjával felforraljuk, a vajat hozzáadjuk és a csokival együtt simára keverjük. A marcipános rész tetejére kenjük, ráöntjük a + 5 dkg megolvasztott étcsokit, és örvényszerűen összekeverjük. Végül megszórhatjuk kandírozott naranccsal.
Ez a recept is a tv paprikából van, kisebb módosításokkal.
13 megjegyzés:
hatalmasakat nyelek... :)
így ebéd előtt ez felér egy kínzással!! mégis hogy gondoltad..?? ;))
Orsi, ezt eddig hol rejtegetted? ;)
Na ez fantasztikusan néz ki!
Nagyon szép!
Jaj nekem!
Jegyeztem :-)
Niki, annak is szántam ;)
Bea, van még. Annyira csokis, hogy apránként fogyasztjuk.
Ottis, köszönöm!
Puszedli, neked is köszi!
Viki, nekem is jajjjj, nem bírom abbahagyni...
Csibe,
gyakorlatilag a legfinomabb-legbrutálabban csokis bon-bon!!! Nagyszerű...Nem csodálom, ha mindenki vágyakozik velem együtt:))
Jááááááááááj!
Ez a kép, meg egyáltalán!:)
Trinity, legközelebb kipróbálom a kiszúró formáimat, biztosan jól mutatna úgy is...
Szepyke, te is azt mondod, akkor mit szóljak én?!...még egy kicsit mindig van belőle...mondtam én,hogy nagyon tömény ;)
Beleszerettem - a képbe is, a sütibe is!
Napmátka, köszönöm ;)
Megjegyzés küldése