2010. április 23., péntek

Almás-túrós béles

Korábban már feltettem a túrós pite receptjét. Most is az a tészta készült, csak más töltelékkel. Horváth Ilona citrommázas túrós bélesét szerettem volna ismét megsütni, de felkészületlen voltam, - fele annyi túró volt itthon, mint kellett volna - így maradt az almás-túrós változat. Persze egyáltalán nem bántuk :)


Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 ek tejföl, 2 tojássárgája, kicsi sütőpor, csipet só
Töltelék: 50 dkg túró, 1 kg alma (meghámozva, lereszelve), 4 db tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg dara, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, az egyik lapot kinyújtjuk, a másik felét fóliába csomagolva hűtjük.
A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. A túrót összetörjük, hozzákeverjük a vajas krémet, a darált diót, a darát, a reszelt almát, és végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
A kinyújtott lapot tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd a tészta másik felét ráreszeljük.
180 fokon, kb. 40 percig sütjük.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Gyönyörű a kép, már megint!És guszta a süti!

Méhn Niki írta...

Most ugye kínzol.... :)
Fincsi lehet, kép alapján bevágnék egy fél tepsit. :)

duende írta...

Imádnám! Nagyon szeretem mind a túrós, mind az almás sütiket! És a kép is csodás! :)

szepyke írta...

Jaj, kérek!:) És gyönyörű, mint mindig!:)

Zsiri írta...

Csodás és nagyon gusztusos dolgokat töltöttél fel az utóbbi időben! Sajna mostanában szinte semmi időm nem jut sem blogolni, sem nézelődni másoknál, és ahogy látom, sok jó dologról is lemaradok :-(

Csibe írta...

Ottis, kedves vagy!

Niki, a kínzás volt a célom ;)

Duende, köszi, legközelebb ugorj át :)

Szepyke, tettem félre :D

Zsiri, köszi szépen! ...várok rád :))