2010. május 8., szombat

Marcipános fagyi pisztáciával

Kicsit jobb időre számítottunk, de a fagyi így is elfogyott :)


Hozzávalók: 3 db tojás, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg marcipánmassza, 4 dl tejszín, pisztácia
A tojásokat egy lábosban a cukor felével, és a vaníliás cukorral közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük (ne forrjon fel). A krémet kevergetve kihűtjük (a lábos hideg vízbe helyezzük).
A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk (ha jól lehűtjük könnyebb).
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe a marcipánnal és a felaprított pisztáciával együtt.
A krémet fagyi gépbe tesszük, vagy formákba simítjuk és fagyasztjuk.

8 megjegyzés:

Melinda írta...

Nagyon jól hangzik! Én hidegben melegben szeretném.

szepyke írta...

Anyáááááááááám! Csibe, indulok!:)

Livi írta...

Úristen, mintha a kedvenceimet mixelted volna össze :) Fagyi, marcipán, pisztácia.... Imádnám :)

duende írta...

Maradt még?! Isteni lehet! Amúgy nem vagyok édesség-rajongó, de a fagyit bármikor, bármilyet! És ez nem akármilyen... Hm...

Reni írta...

ez nekünk is nagyon ízlene, isteni lehet!
annyi, de annyi tervem és ötletem van fagyira (tiramisú, pisztácia, citromos-gyömbéres, gyömbéres, marcipános, feketeerdő, rebarbara... húha..), de még mindig nem fér be a tartály a fagyasztóba!

Csibe írta...

Melinda, így vagyunk vele mi is :)

Szepyke, váááárlaaak!!!!

Livi, tényleg finom lett!

Duende, jöhetsz, van még egy adag!...a fagyi nálunk is jöhet bármikor,...khm, és más édesség is ;)

Reni, kíváncsian várom ;)

Ottis írta...

Ez igen,nagyon guszta!

Csibe írta...

:)) kösziii!