2011. január 24., hétfő

Ananászcsatni

A Kifőztük magazin idei első számában is megtalálható ez a gyorsan elkészíthető, finom máz, amit használhatunk hideg-meleg sültekhez, sonkához.


Hozzávalók:
1 db ananász
1 db közepes alma
1 dl almaborecet
15 dkg nádcukor
1 rúd fahéj
2-3 db szegfűszeg
Az ananászt és az almát meghámozzuk, apró kockákra felvágjuk.
Egy vastag aljú lábosba tesszük a gyümölcsöket, hozzáadjuk a borecetet, a cukrot, a fűszereket.
Felforraljuk, majd 40 percig lassú tűzön gyöngyözve főzzük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd kis üvegekbe töltjük.

11 megjegyzés:

chriesi írta...

Nekem pedig ez tetszik nagyon! Már bánom, hogy mégse vettem ananászt a hétvégén.

Névtelen írta...

Imádom a chutneykat, szuper recept!

Bianka írta...

Gyönyörű a kép

Zsiri írta...

Hú de guszta!

Zsuzsi írta...

Csodafinomnak néz ki, nálunk azoban van egy bökkenöje az elkészítésnek: ahogy egy ananász megközelíti a fogyaszthatóság állapotát, hirtelen elfogy. Hát van ilyen, nem? Pedig zet a receptet nagyon ki kellene próbálni! :O)

Thrini írta...

Csatni ügyben nincs tapasztalatom. Már többször neki akartam kezdeni, de mindig elmaradt. Pedig vannak jelölt receptjeim is. Na, meghoztad a kedvem...:)

Ottis írta...

Biztos finom!

trinity írta...

A fotó is eszméletlen jó és elképzeltem, isteni lehet!

Csibe írta...

Chriesi, még bepótolhatod :)

Panna, örülök, hogy tetszik!

Bianka, köszi!

Zsiri, ...és az illataaaa :))

Zsuzska, tényleg van ez így! :)

Thrini, sok tapasztalatom nekem sincs, de szándék, hogy minél többet kipróbálja, aaaz van :)

Ottis, az ááám!

Trinity, nagyon köszi!

chriesi írta...

Be is fogom! :)

Csibe írta...

:))