A Kifőztük magazin idei első számában is megtalálható ez a gyorsan elkészíthető, finom máz, amit használhatunk hideg-meleg sültekhez, sonkához.
Hozzávalók:
1 db ananász
1 db közepes alma
1 dl almaborecet
15 dkg nádcukor
1 rúd fahéj
2-3 db szegfűszeg
Az ananászt és az almát meghámozzuk, apró kockákra felvágjuk.
Egy vastag aljú lábosba tesszük a gyümölcsöket, hozzáadjuk a borecetet, a cukrot, a fűszereket.
Felforraljuk, majd 40 percig lassú tűzön gyöngyözve főzzük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd kis üvegekbe töltjük.
11 megjegyzés:
Nekem pedig ez tetszik nagyon! Már bánom, hogy mégse vettem ananászt a hétvégén.
Imádom a chutneykat, szuper recept!
Gyönyörű a kép
Hú de guszta!
Csodafinomnak néz ki, nálunk azoban van egy bökkenöje az elkészítésnek: ahogy egy ananász megközelíti a fogyaszthatóság állapotát, hirtelen elfogy. Hát van ilyen, nem? Pedig zet a receptet nagyon ki kellene próbálni! :O)
Csatni ügyben nincs tapasztalatom. Már többször neki akartam kezdeni, de mindig elmaradt. Pedig vannak jelölt receptjeim is. Na, meghoztad a kedvem...:)
Biztos finom!
A fotó is eszméletlen jó és elképzeltem, isteni lehet!
Chriesi, még bepótolhatod :)
Panna, örülök, hogy tetszik!
Bianka, köszi!
Zsiri, ...és az illataaaa :))
Zsuzska, tényleg van ez így! :)
Thrini, sok tapasztalatom nekem sincs, de szándék, hogy minél többet kipróbálja, aaaz van :)
Ottis, az ááám!
Trinity, nagyon köszi!
Be is fogom! :)
:))
Megjegyzés küldése