Rakott palacsinta alacsony kivitelben. Igen, aki nem számol azzal, hogy elpárolog egy-két (sok) kisült palacsinta, az így jár. KisManóm és drága jó apukája rágyúrtak rendesen az ebédre :)
Hozzávalók:
Palacsintatészta
20 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
1 ek cukor
3 db tojás
3 dl tej
kb 2 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
Töltelék:
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
2 ek rum (elhagyható)
ha szükséges cukor
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, és negyed óra pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
A mascarponét a gesztenyemasszával és a tejszínnel alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük a rumot, és ha szükséges édesítjük még.
A kisütött palacsintákat hűlni hagyjuk, majd a krémmel felváltva egymásra rétegezzük.
9 megjegyzés:
Mogyi, gesztenye, csupa finomság! Megkóstolnám! :)))
Nagyon finiiii!
Most elaléltam...:)
Egycsipet, így van, csupa-csupa finomság!
Merci, az ám :)
Bianka, :))
Engem palacsintával meg lehet vásárolni. :D Abszolút kedvenc, minden mást félre tolok érte. :D Nagyon guszta!
Nagyon guszta és a kép is csodás!
Isteni lehet és a fotó is gyönyörű!
Belegondolni sem igazán merek, hogy a palik milyen finomak lehetnek?! No é még gesztenyekrém is van hozzá...úhhh éhes lettem :-DD
Chriesi, imádom én is!
Ottis, köszi szépen!
Salsa, nekünk nagyon bejön :)
Mézigörl, van ám, finom lágy gesztenyekrém :)
Megjegyzés küldése