2011. február 8., kedd

Mogyorós rakott palacsinta gesztenyekrémmel

Rakott palacsinta alacsony kivitelben. Igen, aki nem számol azzal, hogy elpárolog egy-két (sok) kisült palacsinta, az így jár. KisManóm és drága jó apukája rágyúrtak rendesen az ebédre :)


Hozzávalók:
Palacsintatészta
20 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
1 ek cukor
3 db tojás
3 dl tej
kb 2 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
Töltelék:
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenyemassza
1,5 dl tejszín
2 ek rum (elhagyható)
ha szükséges cukor
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, és negyed óra pihentetés után kisütjük a palacsintákat.
A mascarponét a gesztenyemasszával és a tejszínnel alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük a rumot, és ha szükséges édesítjük még.
A kisütött palacsintákat hűlni hagyjuk, majd a krémmel felváltva egymásra rétegezzük.

9 megjegyzés:

egycsipet írta...

Mogyi, gesztenye, csupa finomság! Megkóstolnám! :)))

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon finiiii!

Bianka írta...

Most elaléltam...:)

Csibe írta...

Egycsipet, így van, csupa-csupa finomság!

Merci, az ám :)

Bianka, :))

chriesi írta...

Engem palacsintával meg lehet vásárolni. :D Abszolút kedvenc, minden mást félre tolok érte. :D Nagyon guszta!

Ottis írta...

Nagyon guszta és a kép is csodás!

bévé írta...

Isteni lehet és a fotó is gyönyörű!

Mézigörl írta...

Belegondolni sem igazán merek, hogy a palik milyen finomak lehetnek?! No é még gesztenyekrém is van hozzá...úhhh éhes lettem :-DD

Csibe írta...

Chriesi, imádom én is!

Ottis, köszi szépen!

Salsa, nekünk nagyon bejön :)

Mézigörl, van ám, finom lágy gesztenyekrém :)