2011. december 15., csütörtök

Sült karaj szilvamártással

Már korábban készült az alábbi sült karaj, de úgy gondoltam, hogy - akár - karácsonykor is aktuális lehet a fahéjas szilvamártás.



Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj (csont nélkül)
5 gerezd fokhagyma

bors
4 db érett szilva
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál aranymazsola
2 evőkanál cukor
2 evőkanál almaborecet
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál curry

bors
1 dl víz
1 teáskanál kukoricakeményítő (elhagyható)

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és a sóval, borssal bekenjük. Egy tepsibe, vagy hőálló tálba olajat öntünk, belehelyezzük a húst, köré rakjuk a megtisztított fokhagymát, hozzáöntünk 1 dl vizet, és alufóliával letakarva kb. 190-200 fokon pároljuk. Ha a hús megpuhult, - eltávolítjuk a fóliát -, és megpirítjuk.
A mártáshoz a szilvát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy edényben a szilvát, a hagymát, a mazsolát, a cukrot, az ecetet, a fahéjat és a curry port összekeverjük, és a vízzel együtt felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd takaréklángon kb. 20 percig pároljuk. (Ha szeretnénk a levét kicsit besűríteni, akkor 1 evőkanál vízzel keverjük el a keményítőt, adjuk a mártáshoz, és 1-2 percig főzzük még.)
Tálaljuk rizzsel.

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez nagyon finom.

Névtelen írta...

Oh, fahéjas szilvamártás mindig jöhet ilyen gyönyörű husival!

Puszedli írta...

Óó, Csibe! Bele tudnék harapni a képbe! :) Fel is veszem a karácsonyi menübe, fantasztikus lesz! Már érzem is az ízét!!

Csibe írta...

Hobbychef, azááám :)

Panna, köszi! :)

Puszedli, örülök, hogy látlak :) érdemes kipróbálni.