Az eper projekt folytatódik, ismét piskóta tésztával párosítva.
A recept a Kifőztük magazin májusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
Piskótához:
7 dkg cukor
3 tojássárgája
6 dkg liszt
csipet só
fél kávéskanál sütőpor
2 tojásfehérje
1 teáskanál reszelt narancshéj
Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
1 evőkanál narancslé
30 dkg eper
A tésztához a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a tojáskrémbe keverjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a narancslével együtt a cukros tojáskrémhez adjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Ha megsült kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd - keresztben - három egyforma részre vágjuk.
A krémhez a mascarponet a porcukorral és a narancslével habosra keverjük (ízlés szerint még édesíthetjük).
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarponehoz keverjük.
Az eperszemeket megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk.
Egy tésztalapot tányérra helyezünk, megkenjük a krém harmadával, epret teszünk rá, ezután ráhelyezzük a következő tésztalapot, és az előbbiek szerint folytatjuk. Végül a tészta tetejére halmozzuk a maradék epret.
Tipp: pár szem eperből eperpürét készíthetünk, amiből önthetünk az eperrétegre. Ehhez kb. 10 dkg epret 1 evőkanál porcukorral megszórunk, villával összetörjük, és átpasszírozzuk.
5 megjegyzés:
Kipróbáltuk, nagyon finom és könnyű is volt elkészíteni :)
Köszönöm ezt a nagyszerű receptet.
már a kifőztükben is megcsodáltam:)
Kedves Névtelen, örülök, hogy tetszik, és köszönöm!
Nyammm, dejó!!! :)
hmm...szép is, meg biztos finom is volt. :)
Nagyon-nagyon finom :)
Megjegyzés küldése