2009. november 9., hétfő

Mogyorós csokoládészívek

Van jó pár apró süti az elkészítendők listámon az adventi időszakra. Ebből az egyik megsütve. Az első tepsivel sikerült túlsütnöm (persze ez is elfogyott), de a második adagnál már nagyon figyeltem - finom omlós lett.


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12,5 dkg mogyoró, 5 dkg kakaó, 12,5 dkg vaj, 14 dkg nádcukor, 2 db tojás, só
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sóval. A vajat a nádcukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy tojást, és egy tojássárgáját, könnyedén összedolgozzuk. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, 7,5 dkg darált mogyorót - összekeverjük, úgy, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát csomagoljuk fóliába, és 30 percre tegyük a hűtőbe. Enyhén lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. A szívecskéket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojásfehérjével. Durvára vágott dióval megszórjuk, és 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük, míg a mogyoró megpirul.

7 megjegyzés:

Puszedli írta...

Nagyon ínycsiklandóak! Azt hiszem karácsony előtt én is megpróbálkozom velük.

trinity írta...

Én tömény csokinak néztem és ez dícséret akar lenni!!! Szuper!!

Csibe írta...

Puszedli, köszi szépen!

Trini, igen, ránézésre tényleg, fotózás ügyileg bőven van mit fejlődnöm (szeretnék is).

Méhn Niki írta...

Én is tömény csokinak néztem... :O Mennyire jó!! Ajándéknak is szuper lehet, akár Valentin-napra is... ;)

Csibe írta...

Niki, igen, ajándéknak is jó. A sütési időre kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki, igaz teával így is szeretem.

Andi írta...

Szia! Megsütöttem a sütidet és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Csibe írta...

Andi, nagyon örülök, és szívesen!