2011. december 12., hétfő

Csokis gesztenyemousse

Csokis-gesztenyés desszert, akár az ünnepi asztalra is.



Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
5 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 evőkanál rum
csipet só

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a gesztenyemasszát 2 dl tejszínnel, a rummal és a felolvasztott csokoládéval.
A tojásfehérjét a csipet sóval felverjük, majd a cukrot is hozzáadva kemény habbá dolgozzuk.
A tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a csokis gesztenyekrémhez, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Poharakba adagoljuk, és a maradék tejszínhabbal tálaljuk.

6 megjegyzés:

duende írta...

Hű de gusztaaa! :)

Névtelen írta...

Oh Holly-Molly! :) Kérem szépen mind a három pohárkát! Gyönyörűek!

Petra írta...

Hűha! Gyönyörűek! :)

Csiperke írta...

Ebből én is szeretnék kérni!!

chriesi írta...

Mmm...!!! De nagyon jól néz ki!

Csibe írta...

Duende, köszi!

Panna, viheted :)

Petra, köszönöm szépen!

Csiperke, melyiket szeretnéd? :)

Chriesi, köszi neked is!