Csokis-gesztenyés desszert, akár az ünnepi asztalra is.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
5 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 evőkanál rum
csipet só
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a gesztenyemasszát 2 dl tejszínnel, a rummal és a felolvasztott csokoládéval.
A tojásfehérjét a csipet sóval felverjük, majd a cukrot is hozzáadva kemény habbá dolgozzuk.
A tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a csokis gesztenyekrémhez, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Poharakba adagoljuk, és a maradék tejszínhabbal tálaljuk.
6 megjegyzés:
Hű de gusztaaa! :)
Oh Holly-Molly! :) Kérem szépen mind a három pohárkát! Gyönyörűek!
Hűha! Gyönyörűek! :)
Ebből én is szeretnék kérni!!
Mmm...!!! De nagyon jól néz ki!
Duende, köszi!
Panna, viheted :)
Petra, köszönöm szépen!
Csiperke, melyiket szeretnéd? :)
Chriesi, köszi neked is!
Megjegyzés küldése