Melengető krémes leves a hideg napokra.
Hozzávalók:
2 db paszternák
1 db póréhagyma
40 dkg gesztenye (előfőzött)
3 evőkanál olívaolaj
5 dl zöldség- vagy húsleves-lé (akár leveskockából)
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 kávéskanál kakukkfű
só
bors
A paszternákot, a póréhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a megtisztított gesztenyével együtt főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, és lefedve kb. 15 percig pároljuk.
Rászórjuk a kukkfüvet, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, 20 percig közepes lángon főzzük, majd leturmixoljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd éppen csak összeforraljuk.
Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. Pirított gesztenyedarabokkal tálaljuk.
2 megjegyzés:
El nem tudom képzelni milyen lehet, de egy biztos: nagyon jól néz ki! És a kép egyszerűen gyönyörű!
Csiperke, finom :) (persze ez ízlés kérdése)
Megjegyzés küldése