2011. december 9., péntek

Paszternákos gesztenyekrém leves

Melengető krémes leves a hideg napokra.



Hozzávalók:
2 db paszternák
1 db póréhagyma
40 dkg gesztenye (előfőzött)
3 evőkanál olívaolaj
5 dl zöldség- vagy húsleves-lé (akár leveskockából)
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 kávéskanál kakukkfű

bors

A paszternákot, a póréhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a megtisztított gesztenyével együtt főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, és lefedve kb. 15 percig pároljuk.
Rászórjuk a kukkfüvet, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, 20 percig közepes lángon főzzük, majd leturmixoljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd éppen csak összeforraljuk.
Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. Pirított gesztenyedarabokkal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Csiperke írta...

El nem tudom képzelni milyen lehet, de egy biztos: nagyon jól néz ki! És a kép egyszerűen gyönyörű!

Csibe írta...

Csiperke, finom :) (persze ez ízlés kérdése)