2009. december 28., hétfő

Sült kacsacomb

Szentestére készítette anyu. Valami isteni finom volt!


Hozzávalók: egész kacsacombok, vöröshagyma, zöldpaprika, fokhagymabors, csirkefűszer, só, mustár, méz, fehérbor
A combokat sózzuk, fűszerezzük, tepsibe tesszük a megtisztított vöröshagymával, felszeletelt paprikával, kevés vizet öntünk alá, fóliával letakarva kb. 1,5 órát sütjük 160-170 fokon. A mustárt a mézzel,a borral összekeverjük, leöntjük a húst. Egy kis ideig még fólia alatt pároljuk, majd készre pirítjuk.
Mennyiségeket nem írtam, ízlés szerint variálható.

4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Mintha egy sok csillagos étteremből hoztátok volna.
Ritka gusztusos maga az étel is, és a fotó is!

Puszedli írta...

Az én anyukán is vmi hasonlót készített.. :) Nagyon jól néz ki!

Csibe írta...

Raindrop, köszi szépen. Nem igazán vagyok kacsás, de nagyon ízlett.

Puszedli, köszi neked is!

trinity írta...

Valóban nagyon ínycsiklandozó....Anyukádnak is gratula!!!