Gyorsan összeállítható, nem túl édes kalács. Aromáját kb. 2 hétig megőrzi.
Ahogy kint, úgy a konyhában is behavazott ;)
Hozzávalók: 17,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 csepp mandulaaroma, 2 db tojás, 25 dkg túró, 50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg marcipánmassza, porcukor a diszítéshez
12,5 dkg vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az aromát, a túrót, a lisztet és a sütőport. Ráreszeljük a marcipánt, majd összegyúrjuk.
A tésztából 2 rudat formázunk, tepsibe tesszük, és 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Az 5 dkg vajat megolvasztjuk, s a kalácsokat 20 és 40 perc sütési idő után bekenjük. Ha megsült, még melegen porcukorral bőven megszórjuk.
17 megjegyzés:
de szééééééép! :)
de irigy vagyok hogy van időd szinte kétnaponta sütni!!! :))
és ilyen guszta, gyönyörűséges dolgokat... :O
Tessék, erre kell visszajönnöm! Egy marcipános kalácsra, amiért most a fél karomat is odaadnám és még Te beszélsz kínzásról?? :)))
Jesszuuuuuuuuuuuuusom! Ez a kép, meg ez a süti!
Gyilkos!:)
Gyönyörű a fejléced is, meg a kalácsaid is!
Küldök neked egy kis karácsonyi díjat. Itt: http://agifoz.blogspot.com/2009/12/karacsonyi-dij.html
Szinte érzem az illatát és olyan szép ez a kép.
De gyönyörű lett! Nagyon tetszenek az adventi-ünnepi süteményeid, és ez a puha fehér hó lepte hangulat itt a blogodon, mint egy téli hajnal - igazán varázslatos....
Ancsika, köszönöm!
Niki, lesz ez még így se ;) Kösziii!
Puszedli, tudod...kölcsönkenyérvisszajár ;)
Szepyke, nem ez volt a célom vele ;) van még belőle, ma még az íze is finomabb.
Ági, nagyon köszi, és a díjat is!!!
Belly, isteni illat terjengett mindenfelé.
Napmátka, köszönöm szépen. A porcukor adott volt, a pihéket cukros tojásfehérjéből csináltam.
Gyögyörűűűűűűűűűűű!!!!!
Trini, nagyon köszi!
Muszáj leszek megcsinálni, muszáj!:)
Muszáááááááááááááááááj!
Szepyke, készülj, nem édes, igaz ezen lehet segíteni. Teával nagyon finom.
Szia,
azt szeretném kérdezni hogy azok a kis fehér hópihék honnan vannak?:) nagyon tetszik.
köszi
Szia, azt szeretném kérdezni, hogy szerinted lehet még bele aszalt áfonyát vagy mazsolát tenni? Létezik egy német marcipános süti, amiért meghalok és abban van, azt szeretném itthon elkészíteni... köszönöm!
Kipróbáltam és nagy siker lett!!
http://orsicsibe.blogspot.de/2009/12/marcipanos-kalacs.html
Az elkészítése gyerekjáték, az íze fenséges és még napok múlva is ugyanolyan fincsi, mint frissen!! Ezer köszönet a csodás receptért!!
Üdv,Krisz! :-)
Hoppá, a link ez akart lenni... :-)
http://culinariaungaria.blogspot.de/2012/12/marzipan-quark-zopf-zu-weihnachten.html
Megjegyzés küldése